• Adress: Källagårdens Frukt AB, Källagården, 273 50 Brösarp • Telefon: 0414-73 477 • E-post: info@kallagarden.com

Till startsidan.
Hyra av rum på gården.
Källagårdens fruktodlingar med äpple, päron, svarta vinbär, körsbär mm.
Djuren på Källagården.
Be oss om prisuppgifter på resor som börjar utomlands.
Kolla in produkterna i vår gårdsbutik!
Kontakta Källagården.
Om du bott på Källagården är du välkommen att ge dina kommentarer i vår gästbok.

 

I den lilla ”gårdsbutiken” kan du handla både äpplen och vår egen must.


Gårdsbutiken

Källagården producerar äppelmust från fruktodlingarna och fårskinn och lammkött från våra lamm. Must och frukt finns att köpa via självbetjäning ute i vår ”gårdsbutik”. För fårskinn och lammkött får ni ringa, mejla eller knacka på dörren.

Lammlåda från Källagården – lammkött av högsta kvalitet

Här kan du köpa Källagårdens lammlåda. På gården har vi drygt 20 tackor som tillsammans med baggarna och lammen går på naturbete i våra backar hela sommaren. De betar varierat och väljer själva vilka gräs och örter som för tillfället smakar bäst och är mest näringsrika. Våra lamm föds i april. Även resten av året går fåren ute. Under vintern kan de själva gå in i sitt halmade vindskydd men oftast föredrar de att vara ute i snön. När de inte kan beta får de grovfoder, som vi odlar själva, vilket gör att de växer i sin egen takt och mår bra.

Lammen slaktas en dryg mil bort på Strömbecks Gårdsslakteri i Illstorp, ett småskaligt slakteri där lammen hanteras lugnt och fint. På slakteriet hängmöras lammköttet några dagar innan det styckas.

För aktuella priser och övrig information klicka här! Vid frågor får ni gärna mejla info@kallagarden.com eller ringa 0414-73 477.


Fårskinn av Källagårdens Gotlandsfår

Lammskinn till barnvagnen? Ett fårskinn i favoritfåtöljen, eller ett skinn att ha på golvet? Skinnen från våra Gotlandsfår finns i olika grå nyanser och storlekar. Eftersom våra får och lamm går ute året runt har de ständig tillgång till solljus och frisk luft som gör att våra lammskinn håller hög kvalité. De avelsbaggar vi använder är bedömda med höga poäng för sina pälsar. Alla våra lammskinn är tvättbara i 30 grader, men mår bäst av att bara hängas ut på luftning då och då. Gotlandsfår ger särskilt vackra grålockiga skinn med naturlig glans, lock och färg.

Våra lammskinn är lätta, smidiga och mjuka, och har silkigt lockigt pälshår som passar bra att ha i soffan, sängen eller barnvagnen.

Våra fårskinn kommer från vuxna djur och har därför lite grövre ull och ett stadigare läder. Fårskinnen fungerar utmärkt att använda på hårda underlag såsom golv, bänkar och stolar, men också i bilen eller utomhus på gräset och snö. Skötselråd medföljer varje tvättbart får/lammskinn.

Försäljning sker på gården, ring innan du kommer så att vi säkert är hemma.


Äppelmust och frukt

Vår äppelmust framställs genom gammeldags kallpressning av solmogna äpplen från våra egna äppelodlingar och finns i två varianter, båda med sin unika och karaktäristiska smak, och helt utan tillsatser. Både musten och frukten säljs via självbetjäning i vår gårdsbutik.

ÄPPELMUST BLANDAD: Äppelmust pressad av sorterna Aroma, Discovery, Summerred och Signe Tillisch, en kombination som skapar en utsökt balans mellan sötma, fyllighet och fruktsyra.

ÄPPELMUST FRIDA: Fridamusten pressas enbart av äpplet Frida, allt för att äpplets egen karaktär ska bli så tydlig som möjligt. Fridaäpplet är en ny svensk äppelsort och är en korsning mellan Aroma och en nordamerikansk ”pappa” utan namn. Frida ger en något sötare must med välbalanserad fruktsyra.

FRUKT: Här kan du köpa Källagårdens egna äpplen och päron, certifierade av Svenskt Sigill. Sorter och tillgång varierar beroende på säsong, lager och hållbarhet. I regel har vi äpplen till försäljning till februari/mars månad.

Vid andra frågor var god mejla oss på info@kallagarden.com, eller ring 0414-73 477!

Följ Källagården på Facebook!   Läs denna hemsida på svenska!   View this homepage in English!

Fårskinnen är lika sköna att sitta på i soffan som på picknicken.


Fårskinnen finns i flera olika nyanser.


Getakullen är en av gårdens två bronsåldersgravar.

© Källagårdens Frukt AB & Fabian Rimfors     Skriv ut denna sida (välj liggande utskriftsformat) Skriv ut